Hírek

Egészségügyi megállapodást írt alá Kásler Miklós a montenegrói egészségügyi miniszterrel

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hivatalában fogadta Kenan Hrapović montenegrói egészségügyi minisztert 2019. május 28-án. A találkozót követően a tárcavezetők egészségügyi együttműködésről írtak alá szándéknyilatkozatot.
Tovább

Szijjártó: Magyarországnak nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdeke is az EU nyugat-balkáni irányú bővítése

Magyarországnak nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdeke is az EU nyugat-balkáni irányú bővítése - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2019. május 28-án Pozsonyban. A magyar diplomácia vezetője erről a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) és a Nyugat-Balkán országai (Szerbia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Koszovó és Bosznia-Hercegovina) külügyminisztereinek találkozója után beszélt, azon a sajtótájékoztatón, amelyet a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) központjában tartott.
Tovább

Kövér László fogadta a montenegrói parlament elnökét

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Ivan Brajovicot, a montenegrói parlament elnökét fogadta a Parlamentben, majd közös sajtótájékoztatójukon úgy fogalmazott: Montenegró felvétele az Európai Unió tagállamai közé pusztán szándék kérdése, a 2025-ös céldátum pedig indokolatlanul távoli.
Tovább