Tamara Srzentic közigazgatási, digitális társadalom és médiaügyi miniszter fogadta Négyesi József nagykövetet irodájában. Négyesi nagykövet gratulált Srzentic miniszterasszony hivatalba lépéséhez, és átadta neki a magyar kormány innovációs és technológiai miniszterének levelét. Elégedettségét fejezte ki, hogy Magyarország átadhatja tapasztalatait az e-kormányzás, digitalizáció, valamint az egyablakos ügyintézés terén. Hangsúlyozta, Magyarország továbbra is támogatást nyújt Montenegrónak az európai integrációs folyamatban.

 

Srzentic miniszter köszönetet mondott a támogatásért, és tájékoztatta a nagykövetet az általa vezetett minisztérium munkájának prioritásairól. Igyekeznek konszolidálni elektronikus rendszereket és lehetővé tenni az állampolgárok és a gazdaság számára, hogy minőségi és gyors szolgáltatást kapjanak a közigazgatástól online. Az elkövetkező időszakban azon fog Montenegró dolgozni, hogy változtasson a közigazgatás kultúráján és munkamódszerén, és olyan új modelleket dolgozzon ki, amelyek segítségével a digitalizációt a polgárok szolgálatába állíthatják, valamint igyekeznek aktívan bevonni az állampolgárokat a problémák azonosításába és megoldásába.

Elmondta, hogy a közszolgáltatások digitalizálása terén szerzett a magyar tapasztalatok jó példát nyújtanak, és hogy az elkövetkező időszakban az együttműködés és a tapasztalatcsere modelljeit kell kialakítani a közszolgáltatások minőségének javítása, a korszerűsítés és az innováció terén az állami szektorban.

 

A találkozón megállapodás született a két ország illetékes minisztériumai közötti együttműködésről a tapasztalatok cseréje érdekében.