A Podgoricai Tavaszi Vásár rendezvénysorozat keretében szervezett Diplomáciai Gasztro Napokat a Podgoricai Magyar Nagykövetség nyitotta meg május 7-én egy hagyományos magyar specialitás, borjúpörkölt készítésével. A külképviselet valamennyi munkatársa részt vett a 12:00-kor kezdődő esemény sikeres megvalósításában, amely során az ételkülönlegesség elkészültéig a látogatóknak lehetősége nyílt megismerkedni Magyarország természeti és építészeti csodáival, a magyar vállalkozásokkal, gazdasági eredményekkel, a Stipendium Hungaricum program nyújtotta lehetőségekkel, valamint megkóstolni Montenegró első, magyar technológia segítségével készült kézműves sörét. A rendezvény alatt mintegy négy órás időtartamban az egész Vásár területén magyar zene szólt. A rendezvényről Podgorica televíziócsatornája („Gradski”) is tudósított, amelynek Négyesi József nagykövet adott interjút, ismertetve a magyar konyha jellegzetességeit. 

A rendezvényről készült felvételeket megtekinthetik ezen és ezen az oldalon.