Prof. Dr. Ratko Mitrovic környezetvédelmi, területrendezési és urbanisztikai miniszter megbeszélést folytatott Négyesi József magyar nagykövettel a jövőbeni együttműködés modelljének kidolgozásáról, különös tekintettel az éghajlatváltozásra, hulladékgazdálkodásra és a szennyvízkezelésre. A megbeszélésen részt vett az környezetvédelemért felelős államtitkár, Dr. Danilo Mrdak professzor és a magyar nagykövetség külgazdasági attaséja, Radácsi Milán.

 

Mitrovic miniszter kiemelte Magyarország támogatásának fontosságát Montenegrónak az Európai Unióval folytatott tárgyalásaiban, különös tekintettel a 27. fejezet kapcsán. A miniszter számít a Magyarországgal való tapasztalatcserére a területrendezés és urbanizáció területén.

 

Négyesi nagykövet kifejezte készségét a minisztérium és a nagykövetség közötti kapcsolatok erősítésére az esetleges közös "zöld és fenntartható" projektek révén, amelyeket Magyarország ebben az évben tervez megvalósítani. A nagykövet javasolta Mitrovic miniszternek, hogy nevezzenek ki kontaktcsoportokat a hulladék- és szennyvízkezelés területén dolgozó magyar szakértőkkel való együttműködésre.