A Magyar Kulturális Heteket bevezető megnyitó előadásnak az impozáns podgoricai Montenegrói Nemzeti Színház épülete adott helyet. 

Négyesi József nagykövet helyi nyelven köszöntötte a közönséget, amelyben megköszönte a Montenegrói Nemzeti Színház vezetőségének támogatását, valamint a Fővárosi Operettszínház tagjainak, hogy vállalták a fellépést. Kiemelte, hogy Magyarország nem csak kiemelt stratégiai partnerként tekint Montenegróra, hanem barátként is. Hangsúlyozta, hogy a dinamikusan fejlődő és magasszintű politikai és a gazdasági kapcsolatok mellett a kulturális diplomácia eszköztárában rejlő lehetőségek hatékonyan szolgálják a két nép eltérő kultúrájának mind jobb megismerését. 

 

A rendezvényen megnyitó beszédet mondott Aleksandar Bogdanović kulturális miniszter, aki köszönetet mondott a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak és a Nagykövetségnek a Magyar Kulturális Hetek megszervezéséért. A több mint 20 montenegrói kulturális „megjelenést” tartalmazó rendezvénysorozat jelentős előrelépés a két ország közötti kulturális kapcsolatok fejlesztésének irányába.

 

A Budapesti Operettszínház operettrajongóknak szóló, egész estés szórakoztató műsorral kápráztatta el a közönséget, amely minden egyes betétdal előadását vastapssal, végén álló ovációval jutalmazta.

 

További képek a Galériában.