Montenegró miniszterelnöke, prof. Dr. Zdravko Krivokapić ma irodájában fogadta Magyarország montenegrói nagykövetét, Négyesi Józsefet, aki továbbította az ország miniszterelnökének, Orbán Viktornak a gratulációját. Krivokapić miniszterelnök és Négyesi egyetértettek abban, hogy a két országnak számos területen van lehetősége fejleszteni az együttműködését, elsősorban az egészségügy és az oktatás területén Utóbbiakról kétoldalú megállapodásokat terveznek aláírni.

Nagykövet úr kiemelte Magyarország és Montenegró kapcsolatai őszinték és barátságosak, és Magyarország teljes támogatást nyújt Montenegrónak az EU felé vezető úton.

 

Krivokapić miniszterelnök elmondta, Montenegrónak beruházásokra van szüksége, és a kormány tervei szerint 500 informatikai fiatal folytathatja képzését majd Magyarországon.

 

Négyesi József hangsúlyozta, Magyarország az egyik legfontosabb befektető Montenegróban, és hogy a magyar vállalatok érdekeltek a Montenegróban történő további befektetések iránt, főleg az informatikai szektorban. A nagykövet elmondta azt is, hogy Magyarország lehetővé kívánja tenni a montenegrói diákok számára, hogy tovább tanuljanak Magyarországon a Stipendium Hungaricum program keretében.