2019. június 13-án sajtótájékoztató keretében ismertette Négyesi József nagykövet a magyar kultúrát bemutató montenegrói Magyar Kulturális Hetek programját. A rendezvényen minden jelentősebb helyi sajtóorgánum képviseltette magát.

 

A Magyar Kulturális Heteket bevezető sajtótájékoztatóra a Podgorica belvárosában található Montenegrói Nemzeti Színház aulájában került sor. A rendezvény célja az volt, hogy széleskörűen tájékoztassuk az montenegrói közvéleményt az elkövetkező hónapokban szervezendő magyar kulturális programokról.

 

A rendezvényen Négyesi József nagykövet részletesen bemutatta a programsorozat egyes elemeit, egyben méltatta a kiváló kétoldalú politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatokat. Kiemelte, hogy Magyarország nem csak kiemelt stratégiai partnerként tekint Montenegróra, hanem barátként is. Elmondta, hogy a június 18-án a Montenegrói Nemzeti Színházban Operettgálával kezdődő évad során Magyarország Montenegróban 24 eseményt, közel 100 magyar vendégművésszel, a főváros mellett számos vidéki helyszínen (Budva, Kotor, Herveg Novi, Zabljak, Niksic stb.) tervez megvalósítani. A rendezvénysorozat célja, hogy a montenegrói emberekkel jobban megismertesse a magyar kultúrát.

 

Galéria