Az egészségügyi intézményekben, valamint a szociális és gyermekvédelmi intézményekben továbbra is kötelező a védőmaszk viselése.

A koronavírussal fertőzött személyeknek védőmaszkot (N95 vagy FFP2) kell viselniük a pozitív teszteredmény kézhezvételétől számított hét napig, az általános járványellenes intézkedések betartása mellett (gyülekezések, csoportosulások kerülése, általános higiéniai szabályok betartása stb.).

A kórházi kezelésre utalt betegek kötelessége, hogy a regisztrált laboratórium által kiadott, 48 óránál nem régebbi koronavírus-antigén gyorsteszt negatív eredménnyel rendelkezzen.

Az egészségügyi intézmények kötelesek védőmaszk viselése és kézfertőtlenítés mellett hetente kétszer, 30 perc időtartamra egy családtag vagy egy, az ellátott által megnevezett személy számára a látogatást engedélyezni.

Kórházakban a félintenzív, onkológiai és hematológia (vértan) osztályok látogatása csak regisztrált laboratórium által kiadott, 48 óránál nem régebbi koronavírus-antigén gyorsteszt negatív eredménnyel lehetséges. 

A szervezeti egység vezetőjének felelőssége, hogy antigén gyorsteszt negatív eredményének kötelező birtokában egy családtag a súlyosan beteg ellátott mellett tartósan vagy alkalmanként (meghatározott időkeretben) tartózkodhasson védőmaszk és kézfertőtlenítés mellett, amelyről a szervezeti egység vezetője igazolást állít ki.