Négyesi József montenegrói nagykövet és Fejes Pál alezredes, véderő-, katonai- és légügyi attasé megbeszélést folytatott Olivera Injac montenegrói honvédelmi miniszterrel. Injac miniszterasszony megköszönte Magyarország Montenegrónak nyújtott támogatását az európai és euro-atlanti útján. Hangsúlyozta, a két ország közötti szoros barátság az alapja a védelmi kapcsolatok további megerősítésének és elmélyítésének, különös tekintettel a közös stratégiai érdekekre és a NATO-n belüli szövetségre. A honvédelmi miniszter elégedettségének adott hangot a védelem terén Montenegró és Magyarország között folyó kétoldalú együttműködés kapcsán, és hangsúlyozta a Montenegrói Honvédelmi Minisztérium készségét a tapasztalatok és ismeretek cseréjére a védelem, a biztonság, a közös kiképzés és a multilaterális kezdeményezések terén. Külön kiemelte Magyarország támogatását, amelyet a használatból kivont fegyverek megsemmisítése - MONDEM projekt - keretében valósítottak meg, valamint a jelenlegi adományt, amely az EBESZ-n keresztül történt (SALW).

Négyesi nagykövet gratulált Injac miniszterasszony  kinevezéséhez, és sikeres ciklust kívánt neki, hangsúlyozva a két ország közötti baráti kapcsolatokat, valamint Magyarország készségét, hogy segítsen Montenegrónak felgyorsítani az előrelépést az európai integráció útján. Kiemelte azokat a jó eredményeket, amelyeket Montenegró elért az euro-atlanti integráció útján, és hangsúlyozta Montenegró nagyon fontos szerepét a regionális biztonság és stabilitás kapcsán.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy Montenegró nagyra értékeli azt a támogatást, amelyet Magyarország nyújtott Montenegrónak a COVID-19 vírusjárvány elleni küzdelem során, különösen a 2020 májusában adományozott 50 ezer sebészeti maszkot és 2,5 ezer védőruhát.