A Virtuális Országház projekt keretében online bejárhatóvá vált az Országház nevezetes helyszínei közül a kupolacsarnok és a díszlépcsőház is, valamint a koronázási jelvényekről készült eddigi legrészletesebb felvételek is szemügyre vehetők. A nevezetes helyiségek itt tekinthetők meg. A tartalom folyamatosan bővül.

A Magyarok koronája címmel elkészült az Országház Filmműhely legújabb animációs kisfilmje, mely magyar nyelven angol és orosz felirattal is elérhető. A videóhoz tudásellenőrző feladatok is kapcsolódnak.

Az Összetartozás Emlékhelye körül augusztus 18-ig fotókiállítás volt látható, mely online formában továbbra is megtekinthető. A kiállítás szimbolizálja a történelmi Magyarország nemzeti összetartozását, kulturális sokszínűségét. Több mint 160 fotó idézi meg a múltat, mutatja be a Kárpát-medence nevezetességeit, épített örökségét, néprajzát, természeti szépségeit és élővilágát.

Augusztus 20-án került sor az Összetartozás Emlékhelyének ünnepélyes átadására. A műalkotásról Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezérigazgatója és Zimay Balázs építész beszélt az MTVA műsorában. Az interjú itt tekinthető meg.