Hírek

Operett Gála - Montenegrói Kulturális Hetek Ünnepi Megnyitója

2019. június 18-án a Budapesti Operettszínház nagyszabású produkciójával vette kezdetét a Montenegrói Magyar Kulturális Hetek rendezvénysorozat. Az ünnepélyes, teltházas megnyitót jelenlétével megtisztelte Ivan Brajovic, a montenegrói parlament elnöke, Alexandar Bogdanovic kulturális miniszter, a Montenegróban élő magyarok és más meghívottak, érdeklődők. A kirobbanó sikerű, teltházas előadással vette kezdetét a Magyar Kulturális Hetek rendezvénysorozat Montenegróban.
Tovább

Sajtótájékoztató a Magyar Kulturális Hetek programsorozatról

A magyar kulturális hetek célja, hogy hazánkat modern, a legkorszerűbb kulturális irányzatokkal lépést tartó és kreatív, de egyben hagyományos értékeit tisztelő és ápoló, a kulturális sokszínűséget előtérbe helyező országként mutassa be.
Tovább

Sztáray Péter montenegrói látogatása

Sztáray Péter államtitkár tárgyalásokat folytatott a montenegrói Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium illetékes vezetőivel 2019. május 30-31-én Podgoricában.
Tovább

Egészségügyi megállapodást írt alá Kásler Miklós a montenegrói egészségügyi miniszterrel

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hivatalában fogadta Kenan Hrapović montenegrói egészségügyi minisztert 2019. május 28-án. A találkozót követően a tárcavezetők egészségügyi együttműködésről írtak alá szándéknyilatkozatot.
Tovább

Szijjártó: Magyarországnak nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdeke is az EU nyugat-balkáni irányú bővítése

Magyarországnak nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdeke is az EU nyugat-balkáni irányú bővítése - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2019. május 28-án Pozsonyban. A magyar diplomácia vezetője erről a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) és a Nyugat-Balkán országai (Szerbia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Koszovó és Bosznia-Hercegovina) külügyminisztereinek találkozója után beszélt, azon a sajtótájékoztatón, amelyet a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) központjában tartott.
Tovább