Hírek

Kövér: a nyugat-balkáni országok euroatlanti csatlakozása magyar nemzeti érdek

A Nyugat-Balkán országainak euroatlanti csatlakozása Magyarország nemzeti érdeke, ezért a régióra vonatkozó magyar külpolitikai stratégia a jövőben is változatlan marad - jelentette ki Kövér László házelnök a délkelet-európai országok parlamenti elnökeinek 9. találkozóján.
Tovább

Vörös riasztás a rendkívüli esőzések és kőomlások miatt

A meteoalarm a legmagasabb, vörös riasztást adta ki Montenegró központi részére (Podgorica-Danilovgrad-Cetinje járások), illetve narancssárga (másodfokú) riasztást az ország többi részére az országot érintő heves esőzések és széllökések miatt. Számos útszakaszon teljes vagy félpályás útlezárásokra kell számítani az áradások és kőomlások miatt.
Tovább

Az EP szerint hiba, hogy nem kezdődnek csatlakozási tárgyalások Albániával és Észak-Macedóniával

Trócsányi László: "Fel kell gyorsítani a csatlakozási tárgyalásokat Szerbiával és Montenegróval is, hiszen minden további halogatás veszélyezteti a Nyugat-Balkán politikai egyesítését az Európai Unióval".
Tovább

Deli Andor fideszes EP-képviselő lett az Európai Parlament Montenegróval kapcsolatos éves országjelentésének néppárti felelőse

„Európa jövője és biztonsága szempontjából rendkívül fontos, hogy mi történik a Balkánon. A bővítés gyorsítása ezért elengedhetetlen!”
Tovább