Hírek

Montenegrónak és Szerbiának 2025 előtt kellene csatlakoznia az EU-hoz

Az Európai Uniónak 2025 előtt kellene befogadnia Montenegrót és Szerbiát, mindkét ország gyakorlatilag készen áll a csatlakozásra, ami az unió érdekében is áll - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, a Warsaw Security Forum nevű konferencián.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Promotion of Religious Freedom washingtoni konferencián

A külgazdasági és külügyminiszter a konferencia margóján találkozott Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszterrel.
Tovább

Montenegróban koncertezett az Óbudai Danubia Zenekar

2019. július 21-én Kotor tengerparti óvárosának egyik fő látnivalója, a Szent Iván hegy lábánál található, 1200 éves Szent Tripun katedrális előtti téren került sor a KotorArt Don Branko Zenei napok részeként a 24 programot felsorakoztató Magyar Kulturális Hetek központi elemének számító Óbudai Danubia Zenekar fellépésére.
Tovább

Cakó Ferenc homokanimációs előadása a KotorArt fesztiválon

2019. július 11-én Kotor tengerparti óvárosában levő Nikola Đurković Kulturális Központban (Kulturni Centar "Nikola Đurković") a 18. KotorArt Fesztivál részét képező Gyermekszínház Fesztiválon tartott teltházas előadást Cakó Ferenc homokanimátor és az Art’s Harmony zenekar. Az előadást már jóval annak megvalósulása előtt és azt követően is jelentős médiafigyelem övezte.
Tovább

Budapesti Mesék fotókiállítás Podgoricában

2019. július 8-án folytatódott Montenegróban a „Budapesti mesék” c. fotókiállítás bemutatása. A nagysikerű, Nikšići Színházban megtartott első kiállítást követően ezúttal a montenegrói főváros szívében található Delta City pláza aulájában került bemutatásra a Kinszki Imre és Kaiser Ottó budapesti fotóiból összeállított párhuzamos tárlat.
Tovább