Hírek

Ideiglenes határzár építési munkálatok miatt

Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy építési munkálatok miatt előreláthatólag 2020. február 27. és június 1. között a Vraćenovići- Deleuša (Montenegró-Bosznia-Hercegovina) határátkelőt lezárják. Ezen idő alatt a forgalmat más határátkelőhelyekre irányítják.
Tovább

Konzinfo Utazom mobilalkalmazás

A Konzuli Szolgálat ingyenes mobil applikációja elérhető az ismert alkalmazás áruházakban! Töltse le Konzinfo Utazom mobilalkalmazásunkat! Megbízható utazási tanácsok és konzuli információk közvetlenül a telefonján!
Tovább

Minden külföldről hazautazót érintenek a szigorodó növényegészségügyi előírások

2019. december 14. után minden ültetésre szánt növény (pl. cserepes növény, vetőmag, szaporító anyag), termés (pl. alma, mogyoró), és egyéb növényi termék (pl. koszorú, friss fűszernövények) csak növényegészségügyi bizonyítvánnyal hozható be az Európa Unió területén kívüli országokból a magánszemélyek útipoggyászában is.
Tovább

Dinamikusan fejlődnek a magyar-montenegrói kulturális kapcsolatok

Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter hivatalában fogadta Aleksandar Bogdanovicot, Montenegró kulturális miniszterét. A két tárcavezető a tárgyaláson megállapította, hogy a magyar-montenegrói kétoldalú kapcsolatok dinamikus fejlődésének kiváló példája a kulturális tárcák közötti párbeszéd erősödése.
Tovább

Ivásra nem alkalmas a csapvíz az ország egyes részein

Az elmúlt időszak heves esőzései miatt nem ajánlott a csapvíz fogyasztása.
Tovább