Hírek

prof. Dr. Zdravko Krivokapić fogadta Magyarország montenegrói nagykövetét, Négyesi Józsefet

Montenegró miniszterelnöke, prof. Dr. Zdravko Krivokapić ma irodájában fogadta Magyarország montenegrói nagykövetét, Négyesi Józsefet, aki továbbította az ország miniszterelnökének, Orbán Viktornak a gratulációját. Krivokapić miniszterelnök és Négyesi egyetértettek abban, hogy a két országnak számos területen van lehetősége fejleszteni az együttműködését, elsősorban az egészségügy és az oktatás területén Utóbbiakról kétoldalú megállapodásokat terveznek aláírni.
Tovább

Minden információ a Stipendium Hungaricum programról

Megújult a Stipendium Hungaricum program honlapja.
Tovább

VIRTUÁLIS ORSZÁGHÁZ ÉS ANIMÁCIÓS FILM A SZENT KORONÁRÓL

A Virtuális Országház projekt keretében online bejárhatóvá vált az Országház nevezetes helyszínei, a Magyarok Koronája c. kisfilm pedig a Szent Korona történetét mutatja be.
Tovább

Összetartozás Napja: Kövér László, az Országgyűlés Elnökének beszéde

"Trianon öröksége számunkra a huszonegyedik században is változatlanul nyitott létkérdés. Azért mert számunkra ez az örökség ma két millió magyar nemzettársunk sorsáról, jövőjéről, szülőföldjén magyarként való megmaradásáról szól."
Tovább

Összetartozás Napja: Áder János köztársasági elnök beszéde az Országgyűlés emlékülésén

Nekünk egymás javára, és nem egymás ellenében kell dolgoznunk. Amit a nagyhatalmak elrontottak, nekünk kell kijavítanunk. Ha így teszünk, a trianoni átok lekerül rólunk.
Tovább